Hoe geld te besparen tijdens het reizen

Als je bent zoals de meeste mensen, hou je van reizen. Er is gewoon iets aan het zien van de wereld dat ongelooflijk aantrekkelijk is. Maar als je ook bent zoals de meeste mannen, hou je er niet van om veel geld uit te geven terwijl je dat doet. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen tijdens het reizen zonder iets van het plezier op te offeren.

Bekijk deze tips en begin met het plannen van je volgende avontuur!

Altijd goed

Er zijn allerlei manieren om geld te besparen tijdens het reizen. Je moet alleen een beetje creatief worden. Bijvoorbeeld, in plaats van te kiezen voor de meest geschikte vluchten, kun je een hoop geld besparen door te vliegen op secundaire luchthavens die dicht bij je bestemming liggen. Niet alleen bespaar je dan geld op de vlucht zelf, maar je vermijdt ook de dure parkeer- en vervoerskosten op het vliegveld.

Een andere manier om geld te besparen is door te verblijven in hostels of Airbnbs in plaats van traditionele hotels. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar het geeft je ook een meer authentieke ervaring omdat je met de plaatselijke bevolking omgaat in plaats van met andere toeristen.

En tenslotte is een van de beste manieren om geld te besparen tijdens het reizen het eten als een plaatselijke bewoner. Laat de dure restaurants links liggen en ga eten bij een straatverkoper of in een klein winkeltje. Het eten zal niet alleen goedkoper zijn, maar ook lekkerder en authentieker.

Zo doen we dat!

Nu we een aantal algemene tips hebben doorgenomen, laten we nu de puntjes op de i zetten en het hebben over specifieke manieren waarop je geld kunt besparen tijdens het reizen.

Vluchten

Allereerst, als het gaat om vluchten, denk er altijd aan incognito te zoeken. Dit lijkt een no brainer, maar het is gemakkelijk te vergeten in de hitte van het boeken van een vlucht. Waarom is incognito zoeken zo belangrijk? Omdat luchtvaartmaatschappijen cookies gebruiken om je zoekopdrachten te volgen en ze vaak de prijzen verhogen op basis van de vraag.

Als je dus meerdere keren naar een vlucht zoekt, zul je waarschijnlijk zien dat de prijs elke keer omhoog gaat. Om dit te voorkomen, open je gewoon een incognitovenster als je online naar vluchten zoekt en voila! Je ziet de laagste prijzen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je door de luchtvaartmaatschappijen wordt afgeperst.

Inpakken

Dit is een ander gebied waarop je gemakkelijk wat geld kunt besparen. Probeer, in plaats van te betalen voor ingecheckte bagage, alles in een handtas te proppen (hoe lang de reis ook is). Dit klinkt misschien ontmoedigend, maar het is gemakkelijker dan het lijkt (en veel goedkoper!).

Een goede manier om dit te doen is door je kleren op te rollen in plaats van te vouwen – zo nemen ze minder ruimte in beslag en kreuken ze minder snel. En als je absoluut een tas moet inchecken, zorg er dan voor dat je niet per ongeluk betaalt voor extra gewicht of ruimte – dat is gewoon geld weggooien!

Touristmagnets

Tenslotte, als je eenmaal op vakantie bent, probeer dan niet in de val te lopen om al je tijd (en geld) door te brengen bij toeristenvallen. Ja, het is leuk om mee te gaan met die goedkope boottochtjes en te dure souvenirs te kopen, maar die activiteiten kunnen snel oplopen en je reisbudget aantasten.

Probeer in plaats daarvan gratis of goedkope dingen te vinden in de stad die je bezoekt (musea hebben vaak vrije dagen of uren; er zijn meestal wandeltochten beschikbaar; enz.) Er zijn genoeg manieren om je te vermaken zonder een arm en een been uit te geven – je moet gewoon een beetje creatief zijn!

Conclusie

Hoewel we je niet kunnen helpen met de kosten van vliegtickets, kunnen we wel een paar tips delen over hoe je geld kunt besparen tijdens het reizen. Dus leg die te dure reisgids neer en luister! Als je ons eenvoudige advies opvolgt, zul je van je vakantie kunnen genieten zonder de bank te breken. En wie weet? Misschien houd je zelfs wat geld over voor souvenirs.

Bon voyage!

Gerelateerde berichten