Dit zijn de beste reisbestemmingen in Azië voor budgetreizigers

Ben je van plan om een tussenjaar te nemen of een ‘break’ tussen banen in? Reizen is een van de routes die mensen vaak nemen tijdens zulke pauzes in het leven. Vele denken vaak dat naar andere landen gaan iets heel duur moet zijn, maar online vliegtickets last minute boeken kan vaak goedkoop uitkomen. Bovendien hangt het natuurlijk af waar je precies naartoe gaat! Gelukkig zijn er vele bestemmingen waar je als budgetreiziger comfortabel kan leven en ook genoeg van het land kan zien. Wij hebben in dit blog een aantal bestemmingen binnen Azië voor je verzameld die ontzettend leuk zijn, maar ook fijn voor de portemonnee. 

Proef de pittige cultuur van Zuid-Korea

Zuid-Korea is tegenwoordig misschien wel een van de populairste reisbestemmingen binnen Azië en dat is eigenlijk niet eens zo vreemd. Het land staat bekend om haar rijke geschiedenis en interessante (pop) cultuur: denk hierbij aan Koreaanse TV drama’s of K-pop, beide producten die de wereld hebben veroverd. Naast de hoofdstad Seoel, zijn ook de steden Busan, Incheon en Daegu populaire plekken die veel bezocht worden door toeristen. Niet alleen kun je vanuit Seoul gemakkelijk deze steden en andere plekken bezoeken met de trein, het is ook nog eens supergoedkoop. Naast reizen binnen het land, kosten maaltijden ook vaak tussen de 5 en 10 euro. De perfecte bestemming voor een reiziger met een budget dus!

Ontdek het prachtige Vietnam

Vietnam staat ook bekend als een populaire, maar goedkope bestemming. Binnen dit vakantieland kun je van alles doen: genieten van de prachtige natuur, maar ook goed cultuur snuiven. Daarnaast kun je overal komen met de bus of trein, wat ideaal is voor backpackers. Vietnam is een divers land en geen enkele plek is hetzelfde. Er zijn genoeg bezienswaardigheden en de prachtige natuur landschappen zijn eindeloos. Nog leuker: het eten is lekker en ontzettend goedkoop. Als toerist kun je voor minder dan 5 euro een goede maaltijd eten. Daarnaast zijn accommodaties ook niet duur: voor een paar euro per nacht kun je al fijne hostels vinden.

Reis rond in Cambodja

Ben je van plan om Thailand te bezoeken op je reis? Dan moet je zeker Cambodja erbij pakken. Cambodja is net iets minder bekend dan Thailand, maar het is super dichtbij. Vanuit Thailand kun je dus ook de beste vliegtickets boeken naar Cambodja. Het land is namelijk een populaire bestemming onder backpackers: van de eeuwenoude Angkor tempels tot aan het prachtige weer, er is genoeg te zien. Wist je trouwens dat de Angkor tempels een van de oudere zeven wereldwonderen is? Dit moet je dus wel zien. Naast de culturele bezienswaardigheden, zijn er ook talloze stranden waar je urenlang kan zonnen en zwemmen in de zee. Eten is daarnaast ook totaal niet duur en ook heel lekker.

Leer meer over het kleurrijke India

Het laatste land dat we je aanraden binnen Azië is India. India is niets voor niets een van de landen die backpackers of budgetreizigers meenemen in hun rondreis. Het is namelijk een avontuurlijke bestemming en paradijs voor reizigers die goedkoop een ander land willen ontdekken. Voor de meeste mensen is India een van de bijzonderste bestemmingen: het is namelijk een land dat in elke hoek anders is. Het heeft grote steden, maar ook ontwikkelde dorpjes waar armoede zichtbaar zal zijn. Elke plek in India is uniek en biedt je ook een andere kijk op het leven van een lokale. 

Gerelateerde berichten